Deze zomer acrobatie in De Kapel (Berchem)

21/06/2021 | Alle dienstencentra, Woonzorgcentrum Sint Anna, Woonzorgcentrum Ruytenburg, De Kapel

Een van de voorstellingen van de Zomer van Antwerpen vindt plaats in De Kapel, een prachtige (cultuur)zaal naast woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem. Tickets voor 'A Sensitive Case' zijn nu te koop.

De Kapel van Sint Anna in Berchem is een prachtige ruimte die kan gehuurd worden voor feesten, activiteiten en culturele voorstellingen. In juli is deze zaal de ideale plek voor 'A Sensitive Case', een unieke circusvoorstelling. Sfeer en verrassing vormen immers het uitgangspunt van het programma van de Zomer van Antwerpen. Bijzondere locaties zijn een van de basisprincipes van dit cultuurfestival. Op vraag van de artiest Bert Berg ging de organisatie op zoek naar een leegstaande kapel en kwam ze zo bij ons terecht.  

 

 

Waarover gaat 'A Sensitive Case'?

Niets is mooier dan een muizenval, met al zijn lichte en fragiele onderdelen. Bij deze voorstelling staan er overal constructies met maar liefst 453 muizenvallen opgesteld. Op handen en voeten beweegt circusartiest Bert Vanden Berghe (Bert Berg) zich doorheen zijn zelfgebouwde labyrint, in zijn fragiele muizenvallenwereld. Het is adembenemend hoe hij tussen opgespannen vallen balanceert. Geniet van een spannende en grappige ervaring vol berekende acrobatie, domino-reacties en onverwacht dichtklappende vallen. 

Tickets kopen?

De voorstelling loopt van 6 juli tot en met 31 juli (niet op maandag en zondag) in De Kapel, Floraliënlaan 400, 2600 Berchem, telkens om 20 u. Een ticket kost 6 euro. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, en ook een cultuurtip voor mensen die nog niet zo goed Nederlands kunnen.