Dienstencentrum Klein Heide in Hoboken heropent op 30 juni

23/06/2020 | Dienstencentrum Klein Heide

Dinsdag 30 juni heropent dienstencentrum Klein Heide haar deuren.

Dinsdag 30 juni heropent dienstencentrum Klein Heide haar deuren. Klanten van Klein Heide zijn ook altijd welkom in dienstencentrum Portugesehof of in een van de andere dienstencentra in Hoboken. Vanaf 2022 komt daar ook het nieuwe dienstencentrum Broydenborg in Hoboken bij. Wanneer Klein Heide op termijn de deuren sluit door de renovatie van het gebouw waarin het dienstencentrum gehuisvest is, kunnen de klanten van Klein Heide ook daar terecht.

Dienstencentrum Klein Heide is een dienstencentrum van Zorgbedrijf Antwerpen, waaraan geen serviceflats verbonden zijn. De appartementen boven het dienstencentrum worden beheerd door Woonhaven en zijn niet specifiek gericht op senioren. Uiteraard zijn de bewoners wel welkom in het dienstencentrum op het gelijkvloers. Ook buurtbewoners vinden de weg naar Klein Heide.

Tot nu was het dienstencentrum nog gesloten. Dat Klein Heide later opent dan de andere dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen heeft te maken met de beschikbaarheid van medewerkers. In de nasleep van de coronacrisis lag de focus eerst op de heropstart van de dienstencentra waaraan ook serviceflats zijn verbonden. Omdat alle dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen momenteel zeven dagen op zeven open zijn, zijn daarvoor meer medewerkers per dienstencentrum nodig. Daardoor konden sommige dienstencentra zonder serviceflats (zoals Klein Heide) voorlopig de deuren nog niet openen. Vanaf dinsdag 30 juni kan dat wel voor Klein Heide. Dat gebeurt volgens de overheidsrichtlijnen en met grote zorg voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers.

Dienstencentrum Klein Heide zal vanaf 30 juni –zoals de andere dienstencentra – minimaal elke weekdag van 11 tot 15 uur geopend zijn. Wie in het weekend een maaltijd wil eten kan terecht in dienstencentrum Portugesehof of Groen Zuid. In Klein Heide komen ’s middags gemiddeld een 30-tal klanten eten. De voorbije weken konden die klanten terecht in naburige dienstencentra in Hoboken:

In de nabije toekomst is Zorgbedrijf Antwerpen echter genoodzaakt om dienstencentrum Klein Heide te sluiten. Woonhaven, eigenaar van het gebouw met het dienstencentrum en de bovengelegen appartementen, plant immers een grondige renovatie waarbij het gebouw volledig wordt gestript. Door de impact van de werken wordt het dan onmogelijk om het dienstencentrum nog langer open te houden. Tijdens die werken garandeert Zorgbedrijf Antwerpen de dienstverlening voor de klanten van Klein Heide. Zij kunnen dan terecht in de andere dienstencentra in Hoboken of in het nieuwe dienstencentrum Broydenborgh in de Oudestraat (op 900 meter van dienstencentrum Klein Heide). Het dienstencentrum Broydenborg, op een site waar ook 66 serviceflats komen, is momenteel nog in aanbouw. Klanten die minder mobiel zijn, kunnen altijd een beroep doen op vervoer van Zorgbedrijf Antwerpen om naar een dienstencentrum te gaan.