Digitale problemen sinds de cyberaanval worden opgelost

12/01/2023 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra

Enkele van onze informaticatoepassingen waren tijdelijk onbruikbaar: het woonzorgdossier, de kassa, bestelling van medicatie ... Stap voor stap wordt dat opgelost.

Uit de media vernam u dat Digipolis (het informaticacenter van de stad Antwerpen) getroffen werd door een cyberaanval. Enkele informaticatoepassingen van Zorgbedrijf Antwerpen die bij Digipolis stonden, werden hierdoor ook onbruikbaar gemaakt. Concreet ging het om het woonzorgdossier in de woonzorgcentra, de kassa in de woonzorgcentra en dienstencentra en het softwarepakket om medicatie voor de bewoners in de woonzorgcentra te bestellen. Ondanks die cyberaanval was de zorg voor u als klant de voorbije weken gegarandeerd. Daarvoor grepen onze medewerkers noodgedwongen even terug naar pen en papier.

Woonzorgdossier

Het woonzorgdossier staat sinds vorige week terug online waardoor de zorgplanning en communicatie voor de bewoners in onze woonzorgcentra terug digitaal verloopt. Er zijn nog een aantal koppelingen met randsystemen waaraan gewerkt wordt.

Kassa

Sinds 10 januari werkt de kassa in onze woonzorgcentra en dienstencentra opnieuw. Betalen met Bancontact is opnieuw mogelijk, ook in onze winkel De Schakel. 

Medicatie

Voor de medicatie werd in het kader van deze crisis een samenwerking met de firma Multipharma opgezet. Tussen vrijdag 13 januari en 21 januari zal de medicatie in al onze woonzorgcentra via deze nieuwe leverancier worden aangeleverd. Aangezien we met een nieuwe leverancier werken kan de kleur, vorm of smaak van de toegediende medicatie echter verschillen tegenover oorspronkelijke medicatie. Het betreft dan geen foute medicatie maar bijvoorbeeld hetzelfde medicijn in een generische variant of van een ander merk. Bij twijfel mag u uiteraard steeds onze medewerkers aanspreken.

Klantendienst

De klantendienst is opnieuw bereikbaar via  03 431 31 31 (Zorgbedrijf Antwerpen) en  03 431 31 32 (Zorgbedrijf Vlaanderen). Op drukke momenten kan de klantendienst een oproep echter niet in de wachtrij zetten. De lijn wordt dan helaas automatisch afgebroken. We werken hieraan om dit op te lossen. Mogen we u vragen om in dat geval op een later tijdstip terug te bellen.

Mijn Zorgbedrijf

Mijn Zorgbedrijf kan voorlopig slechts beperkt gebruikt worden. Nieuwe gebruikers kunnen zich voorlopig niet registreren. Bestaande gebruikers kunnen zich wel aanmelden, maar kunnen alleen hun facturen raadplegen. ‘Mijn agenda’ raadplegen of middagmenu’s reserveren en betalen via ‘Mijn maaltijden’ kan voorlopig nog niet.