De bouw van VillaVip is gestart

25/05/2021 | Alle dienstencentra , Woonzorgcentrum Gitschotelhof, Assistentiewoningen Boelaer (Gitschotelhof)

Naast woonzorgcentrum Gitschotelhof en vlak bij dienstencentrum Boelaer zijn de werken gestart van VillaVip Borgerhout: een nieuwe thuis voor 10 mensen met een beperking en een zorgkoppel.

Zaterdag 22 mei werd VillaVip officieel voorgesteld, op de werf aan de Lodewijk van Berckenlaan, in aanwezigheid van algemeen directeur Johan De Muynck en districtsburgemeester Marij Preneel. En natuurlijk het zorgkoppel van VillaVip Borgerhout, Yana D'Haen en Tim Decock. Zij zullen hier samen een thuis maken met 10 huisgenoten met een beperking. In het najaar van 2021 zouden de nieuwe bewoners kunnen intrekken. Lees en beluister hier de korte reportage die VRT Nieuws en Radio 2 die dag maakte.

Wat is VillaVip?

Een VillaVip is een hedendaagse, fijne en kleinschalige co-housing waar 10 volwassenen met een beperking samenwonen. Elk met hun eigen kamer, daarnaast delen ze de leefruimte, keuken en badkamers. Ernaast woont een zorgkoppel, met het gezin. Altijd vlakbij, met oog voor ieders ritme en interesses. Samen maken ze een warme, gezellige thuis waar de bewoners zelfstandig leven met de persoonlijke aandacht en ondersteuning van het zorgkoppel.

Interesse in VillaVip?