Week van de valpreventie in de Schakel

19/04/2021 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra , Alle assistentiewoningen , Alle dagverzorgingscentra

De week van de valpreventie van 19 - 25 april vraagt aandacht voor beweging en promoot tal van handige hulpmiddelen. Ook bij de Schakel hebben we handige producten die de kans op vallen verminderen.

Eén tegen allen, allen tegen vallen

Vallen is soms snel gebeurd… Wist u dat één op de drie 65-plussers minstens één keer per jaar valt? Dit kan soms ernstige gevolgen hebben. Voorkomen is dus zeker beter dan genezen. De Week van de Valpreventie gaat dit jaar van 19 tot en met 25 april door en vraagt daarom aandacht voor beweging. Daarnaast promoten ze ook heel wat handige hulpmiddelen die gevaarlijke situaties kunnen helpen voorkomen.

Ook De Schakel heeft heel wat in huis

Iedereen die een rollator, rolstoel, voorgeschreven steunkousen, scooter, … , wenst, kan bij De Schakel terecht.

De Schakel werkt samen met erkende bandagisten die na afspraak bij u thuis komen voor een gratis huisbezoek. De bandagist bekijkt dan samen met u de zorgnood en bespreekt de mogelijkheden. Ook het gekozen mobiliteitshulpmiddel wordt daarna aan huis geleverd.

Indien mogelijk zorgt hij ook samen met u voor een financiële tussenkomst van het VSB. Kijk voor meer info op de website van het VSB.

Uitgebreid gamma rollators

Een handig hulpmiddel om een val te voorkomen is uiteraard een rollator. Neem eens een kijkje in de webwinkel van De Schakel. U vindt hier rollators in verschillende maten, kleuren en prijsklasses.