Samen tegen corona: digitale ondersteuning

19/03/2020 | Dienstencentrum 't Dokske, Dienstencentrum Arena, Dienstencentrum Blankenberg, Dienstencentrum Bosuil

Hulp nodig om te skypen, whatsappen of met andere digitale toepassingen om contact te houden? Bel de gratis hulplijn van onze partnerorganisatie Beego.

De overheidsrichtlijnen zijn er voor ons allemaal, maar ze raken ons ook in het hart. Nu we elkaar allemaal moeten missen, zijn we blij met de digitiale hulpmiddelen om contact te houden. Maar soms wil de technologie niet mee. Of misschien heeft u wat hulp nodig om te starten met videobellen?

Dan biedt de gratis hulplijn van Beego soelaas. Normaal komen de IT-studenten langs om bij mensen thuis problemen op te lossen met computer, smartphone, wifi... Nu schakelen ze over een telefonische hulplijn: al meer dan 20 studenten _ allemaal IT'ers in opleiding _ hebben zich vrijwillig gemeld om aan de telefoon hulp te bieden bij de installatie of het gebruik van digitale communicatiemiddelen als Skype, Facetime, Whatsapp, Google Hangouts.... Want technische problemen mogen geen barrière vormen om contact te kunnen houden met famiile en vrienden. Uiteraard blijft u ook met andere technische vragen bij Beego terechtkunnen: werken met een tablet, hoe foto's doorsturen of downloaden, problemen met de printer, logins die niet werken...

Hoe werkt het?

  • Bel de hulplijn op 078 485 400 tussen 9 en 12.30 uur en tussen 13 en 17 uur (zonaal tarief)
  • Een Beego-medewerker noteert je vraag
  • E-mailen kan ook: info@beego.be
  • Een van de studenten belt je nadien terug en helpt je gratis verder

Meer info over Beego vindt u op de website en de facebookpagina van de studentenorganisatie.