Serviceflats: dienstverlening verzekerd weekend 28/29 maart

27/03/2020 | Dienstencentrum 't Dokske, Dienstencentrum Blankenberg, Dienstencentrum Bosuil, Dienstencentrum Boterlaar

Sinds maandag jl hanteren we een strikt toegangsverbod in onze serviceflats omwille van de corona crisis. Voor het weekend van 28 en 29 maart is de dienstverlening voor onze bewoners gegarandeerd.

Zorgbedrijf Antwerpen beheert 4.000 serviceflats (of assistentiewoningen). Die serviceflats liggen naast of boven een dienstencentrum. In tegenstelling tot een woonzorgcentrum is een serviceflat een privéwoning waar de bewoner zelf beslist of hij/zij bezoek ontvangt en zelf naar buiten gaat of niet. In niet-coronatijden is het dienstencentrum geopend voor zowel de serviceflatbewoners als senioren uit de buurt. Sinds de coronacrisis is het dienstencentrum enkel nog geopend voor de serviceflatbewoners en moet elke bezoeker zich registreren.

Volgens de richtlijnen voor assistentiewoningen heeft Zorgbedrijf Antwerpen de verplichting om een gemeenschappelijke ruimte aan te bieden voor de serviceflatbewoners die voorzien is van een aparte ingang die niet door externen kan gebruikt worden. Daarnaast heeft Zorgbedrijf Antwerpen de verplichting om dagelijks eten te voorzien voor diezelfde serviceflatbewoners.

Sinds de coronacrisis werd het dienstencentrum onmiddellijk gesloten voor externe bezoekers. Sinds maandag 23 maart heeft Zorgbedrijf Antwerpen besloten dat de serviceflatbewoners geen bezoek meer mogen ontvangen. Enkel op deze manier kan Zorgbedrijf Antwerpen voor de serviceflats dezelfde beschermingsmaatregelen als voor de woonzorgcentra proberen te garanderen.

Vragen?

Serviceflatbewoners die vragen hebben over deze maatregel kunnen contact opnemen met de dienstencentrumleider of rechtstreeks contact opnemen met de klantendienst op 03 431 31 31.