Bewoners vertellen over hoop in tijden van corona

06/09/2021 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra , Alle dagverzorgingscentra

Afgelopen weekend interviewden we Godelieve en Freddy voor de driedelige podcast 'Hoop in tijden' van corona. Daarin vertellen ze over hoe de pandemie hun onderlinge band op de proef stelde.

Dit weekend interviewden we Godelieve en Freddy in woonzorgcentrum Vinck-Heymans voor de driedelige podcast Hoop in tijden van corona. Allebei vertelden ze samen met hún kinderen en kleinkinderen over hoe de pandemie hun onderlinge band op de proef stelde en wat dit met hen deed. Een kleurrijk verhaal over hun zoektocht naar verbinding.

Ik kan me de dag en zelfs het uur nog herinneren dat ik bij mijn moeder in het woonzorgcentrum vertrok met de wetenschap dat het weleens heel lang kon duren voor we elkaar weer normaal zouden kunnen ontmoeten.

Myriam, dochter van Godelieve

Telkens we via WhatsApp even konden bijbabbelen, zag ik hoe intens gelukkig hij was om mij en onze Quinthe te zien, ook al was het via een scherm.

Bert, zoon van Freddy

De podcastreeks wordt gemaakt door Zorgbedrijf Antwerpen en De Zieke Steur in opdracht van District Antwerpen. 3 afleveringen – Elke aflevering duurt +-12 minuten.

Kijkt u met ons uit naar de lancering?

Op 1 oktober, internationale ouderendag, lanceren district Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen de drie podcasts waarin senioren Godelieve, Freddy, Joke en Josée vertellen over de impact van corona op hun leven.