Vaccinatie serviceflatbewoners start in derde week van maart

11/03/2021 | Alle dienstencentra , Alle assistentiewoningen

Woont u in een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen? Dan hoeft u niet naar het vaccinatiedorp op Spoor Oost te gaan voor uw covid-vaccin. Onze verpleegkundigen vaccineren u in het dienstencentrum.

In de derde week van maart kunnen we starten met de vaccinatie bij bewoners van onze serviceflats. Dat gebeurt door onze eigen verpleegkundigen.

Serviceflatbewoners krijgen hun vaccin in het dienstencentrum dat verbonden is aan hun flat. U moet zich dus niet verplaatsen naar het centrale vaccinatiedorp. De vaccinatie gebeurt door onze eigen verpleegkundigen. 

Woont u in een van onze serviceflats en kreeg u toch een uitnodigingsbrief voor een centrale vaccinatie?

Dan kunt u zich daarvoor uitschrijven en de vaccinatie bij ons laten uitvoeren. Door een vergissing van het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid ontvingen de 85-plussers in onze serviceflats toch ook een uitnodigingsbrief voor het vaccinatiedorp.

Hoe geeft u door dat u de vaccinatie in het vaccinatiedorp weigert, omdat u gevaccineerd wordt bij ons?

  • Surf naar https://covidvaccin.doclr.be/vaccin, tik uw vaccinatiecode in en registreer dat u hierover niet meer gecontacteerd wilt worden.
  • Heeft u hierbij hulp nodig? Kom dan langs in het dienstencentrum tijdens de openingsuren: we helpen u graag.
  • U kunt het vaccinatiedorp ook opbellen op 03 435 95 55.

Let op: als u toch naar Spoor Oost zou gaan voor uw vaccinatie, moet u ook voor de tweede dosis naar het vaccinatiedorp op Spoor Oost. U kan niet de ene dosis op één locatie ontvangen en een tweede dosis op een andere locatie.

Wanneer wordt u gevaccineerd?

Zorgbedrijf Antwerpen is voor de levering van vaccins en de vaccinatieplanning in de serviceflats afhankelijk van de Vlaamse overheid.

Bekijk hier de tabel met de leveringsdata van de vaccins.

U ziet in de tabel voor welke serviceflats er wanneer geleverd wordt volgens de huidige overheidsplanning. De vaccinatie gebeurt binnen een tijdsframe van 4 dagen. Voorlopig ziet u in de tabel enkel de leveringsdatum van het eerste vaccin. Het tweede vaccin wordt eveneens toegediend in het dienstencentrum, maar over de datum is er op dit moment nog geen absolute zekerheid. De leveringsdata zijn richtdata. De vaccinatie gebeurt binnen een tijdsframe van 4 dagen na de levering. We laten u tijdig weten wanneer u precies wordt verwacht.

Vragen over de vaccinatie?