5 x makkelijker lezen: tips van De Schakel

29/08/2021 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra , Alle assistentiewoningen , Alle dagverzorgingscentra

Is het soms moeilijk om een krant, boek of magazine te lezen? In De Schakel vindt u deze hulpstukjes die kunnen helpen.

Daglicht is het meest ideale licht voor de ogen om te lezen, maar in uw knusse leeshoekje thuis kunt u niet altijd in daglicht lezen. Er zijn gelukkig wel lampen die u gelijkwaardige verlichting geven, die ook goed zijn voor uw ogen als u wil lezen.

Vloerlamp met vergrootglas

Deze vloerlamp met krachtige spaarlamp heeft ook een flexibele lens die de letters bijna dubbel zo groot maakt. Bovendien zonder moeite verstelbaar, zodat u in het juiste licht zit en het vergrootglas makkelijk kunt gebruiken.  

In De Schakel

Draagbare ledlamp

Deze lamp op batterij, die de kwaliteit van daglicht evenaart, kunt u overal mee naartoe nemen. U klapt hem simpelweg even dicht. Hij geeft meer dan 6 uur een aangenaam leeslicht. U laadt de batterij op in het stopcontact (mits een tussenstukje, bv. dat van uw smartphone-oplader) of aan uw laptop.

Nieuw in De Schakel!

Naast een goede verlichting kan ook een loep of vergrootglas het lezen aangenamer maken. Zo'n hulpstuk vergroot de letters van wat u aan het lezen bent, en bestaat als handloep of als bril over uw leesbril. In beide gevallen een handig lichtgewichtje dat u kan meenemen, bijvoorbeeld tijdens uw boodschappen.

Vergrotende bril

Deze bril vergroot 160% en kan u over uw leesbril zetten. Nu met 20% korting in De Schakel: 19,95 euro voor deze vergrotende bril.

20% korting: nu voor 20 euro

Vergrootglas met ledverlichting

Dit zakmodel van een loep kan u makkelijk meenemen en maakt de letters twee keer zo groot. Bovendien kan u een klein lichtje aansteken boven de letters, handig wanneer u niet voldoende daglicht hebt om te lezen.

In De Schakel

Extra grote handloep

Deze handloep heeft een lens van 9 cm diameter. Hierdoor krijgt u meer overzicht en hoeft u minder met de loep te bewegen. In de rand van het glas zit ook een spotlens: een klein stukje waarin kleine letters maar liefst vier keer worden vergroot. 

Nieuw in De Schakel!

Onze zorgwinkel De Schakel helpt u graag verder. U kan iets in de webwinkel bestellen (en gratis thuis laten leveren) of u kan naar de winkel op de Bredabaan komen. Liever eerst eens praten met iemand van De Schakel, voor meer advies? Bel dan 03 431 32 33.