GEANNULEERD Solidariteitskoor Frappant - Het circus van het leven (repertoire)

zondag 15 maart 2020

LET OP: dit optreden is GEANNULEERD vanwege de coronamaatregelen.

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast terwijl de circusdirecteur het publiek beledigt. En wij, wij zitten erbij en kijken ernaar. Of toch niet?

Wat als we ons leven in eigen handen nemen? Wat als clowns teder en melancholisch zijn? Wat als goochelaars hoop uit hun hoed toveren en evenwichtskunstenaars de balans zoeken tussen droom en daad? Wat als messenwerpers dansers worden, begeleid door een feestelijk orkest? Wat als trapezekunstenaars als vrije vogels de lucht doorklieven en de circusdirecteur boodschapper wordt van de toekomst? En wat als de liefde het leidmotief wordt dat iedereen verbindt?

Met deze ideeën op de achtergrond brengt Frappant, met zo’n 100 zangers en 15 muzikanten, liederen uit heel de wereld die uitzingen dat het leven niet in de handen ligt van dolle directeurs en dwaze clowns. Schaamteloos optimistische liederen zijn het.

Je beleeft een feestelijk concert waarbij je goedgezind naar buiten gaat. Waarbij je terug goesting hebt om te geloven in morgen.

Praktisch

De Kapel
Floraliënlaan 400B
2600 Berchem
zondag 15 maart 2020
15.00 uur tot 17.00 uur
kassa: 12 euro
voorverkoop: 10 euro