Houvast voor mantelzorgers: zelfzorg en LEIF

maandag 15 oktober 2018

Na het succes van de vorige edities organiseren Zorgbedrijf Antwerpen en District Antwerpen een nieuwe reeks workshops en infosessies voor wie voor iemand zorgt. Schrijf u nu gratis in!

Programma

  • 13 tot 15 uur: LEIF
    Kent u het verschil tussen een vertrouwenspersoon en een vertegenwoordiger als het gaat over een voorafgaande wilsverklaring of zorgplanning? Of wil u hier meer over weten? Dan kan Benneth De Proft van Leif u hierbij helpen. LEIF schets het duidelijke wettelijk kader rond levenseinde of voorafgaande wilsverklaring.
  • 15 tot 15.30 uur: pauze
  • 15.30 tot 17 uur: zelfzorg 
    Hoe blijf je als mantelzorger overeind? Zorgen voor een ander is weliswaar een enorme bron van zingeving en voldoening, maar dat neemt niet weg dat het dikwijls ook lastig kan zijn. Daarin wil deze workshop mee ondersteunen. Caroline Franses begeleidt volwassenen rond zelfzorg en haar collega zorgethicus Geert bekijkt de plaats van zorg binnen onze samenleving.

Een boeiende namiddag

Schrijf u in in het dienstencentrum: kom langs, bel ons of stuur een e-mail. De infosessies zijn gratis.

Zorgt u voor uw partner, uw moeder of vader of overweegt u dat te doen? Doet u wel eens boodschappen voor de buren? Vangt u de kleinkinderen wel eens op? U als mantelzorger heeft ook houvast nodig. Maak gerust tijd voor uzelf en wees welkom op deze infonamiddag of een van onze andere mantelzorgcafés:

Lekkere middagmaaltijd

Waarom komt u niet al wat vroeger? U kunt 's middags lekker eten in het dienstencentrum: voor 6,50 euro* serveren we soep, hoofdgerecht en dessert. Reserveer uw maaltijd uiterlijk een dag vooraf voor 12 uur in het dienstencentrum of telefonisch.

Bekijk ons maandmenu.

*Wie geen senior is of niet in Antwerpen woont, betaalt 9,60 euro voor een maaltijd.

Bekijk het aanbod

Handige thuisdiensten

Kent u onze thuisdiensten al? Doe een beroep op ons voor poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, thuisverpleging, vervoer, vrijwillige oppashulp.. 

Diensten aan huis: maak het uzelf makkelijker

Dit Mantelzorgcafé werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het district Antwerpen.

sponserlogo district Antwerpen

Praktisch

Dienstencentrum Liberty
Jan Van Rijswijcklaan 288
2020 Antwerpen
maandag 15 oktober 2018
13.00 uur tot 17.00 uur
Gratis