Infomiddag rond vroegtijdige zorgplanning

woensdag 20 november 2019

We staan er niet altijd bij stil, maar we kunnen veel op voorhand regelen bij een nakend levenseinde. Dit kan veel onnodig lijden besparen en geeft rust.

Vaak denken mensen niet of te laat na over hun wensen in verband met hun levenseinde. Vaak praten ze er ook met elkaar niet over. Daardoor worden beslissingen jammer genoeg soms zeer moeilijk om te nemen. Misschien weet men niet wat moeder, vader, man of vrouw zou gewild hebben. Misschien weet men het wel, maar kan de patiënt het zelf niet meer zeggen en staat er niets op papier. Of kinderen komen niet overeen wat de beste zorg zou zijn voor hun ouders. Wat ook de reden is, zo'n situatie kan zwaar wegen tijdens het levenseinde van een palliatieve patient.

Daarom kunnen mensen ook vooraf bespreken met de arts of zorgverstrekkers wat de patiënt belangrijk vond tijdens zijn/haar levenseinde. Hierdoor kan de zorg en behoefte van de patiënt zo goed mogelijk afgestemd worden op de vraag. Dit kan veel onnodig lijden besparen en geeft de nodige rust. Rust die men kan gebruiken door er te zijn voor de patïent en rust die de ruimte geeft om kwaliteitsvol te kunnen leven tot het einde.

Praktisch

Dienstencentrum Oversnes
Krijgslaan 110
2610 Wilrijk
woensdag 20 november 2019
14.00 uur tot 17.00 uur
Gratis. Inschrijven in het bureel.