Open Wervendag

zondag 19 mei 2019

Breng tijdens de Open Wervendag een uniek bezoek achter de schermen van onze nieuwbouwsite Nobele Donk in Ekeren, en woon meteen ook een van de infosessies over dit bouwproject bij.

Het project De Nobele Donk van Zorgbedrijf Antwerpen is gelegen aan de Prinshoeveweg en de Jozef Ickxstraat in Ekeren Donk. Op het terrein komen 4 vrijstaande gebouwen met in totaal 47 serviceflats en een dienstencentrum, inclusief ontmoetingsruimte voor lokale verenigingen. Het dienstencentrum opent de deuren begin 2020, samen met de eerste 10 serviceflats. De andere 37 serviceflats zullen klaar zijn in 2021. De oude pastorij zal ook volledig gerenoveerd worden, en hierin komen o.a. een wellnessruimte, kapsalon en zalen voor verenigingen. Er wordt ook rekening gehouden met het groene karakter van de omgeving: de tuin van de pastorij  zal omgevormd worden tot buurttuin die publiek toegankelijk zal zijn.  


Wat is er te doen? 
Bezoekers kunnen tijdens de Open Wervendag – onder begeleiding – 5 serviceflats bezoeken in ruwbouwfase op de eerste verdieping van het gebouw, waarin op het gelijkvloers ook het dienstencentrum komt. Dit geeft al een zeer goede inschatting van de te verwachten ruimtes en afwerking. Daarnaast zal op de werf in het gebouw van de vroegere pastorij het gelijkvloers bezocht kunnen worden, waar o.a. de toekomstige wellnessruimte en het kapsalon komen. 


Doorheen de dag is er in de aanpalende parochiezaal De Nobele Donk doorlopend een expo met meer informatie over het bouwproject. En om 10.30, 13, 14.30 en 15 uur zullen er ook infosessies gegeven worden door medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen. 

 

De moeite om eens langs te komen! 
De Open Wervendag biedt een unieke gelegenheid om deze nieuwbouwsite te bezoeken en een blik achter de schermen te werpen van de komende serviceflats, het dienstencentrum en de buurttuin. Daarnaast kunnen bezoekers gericht vragen stellen aan de aanwezige aannemer (Artes Roegiers) en de medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen. Geïnteresseerden kunnen zich meteen ook registreren om op de hoogte te blijven over dit project en de verkoop/verhuur van de flats. 


Praktisch

  • De inkom van de werf bevindt zich aan de Prinshoeveweg, maar we vragen de bezoekers zich eerst aan te melden aan het onthaalpunt, in de parochiezaal van De Nobele Donk (Jozef Ickxstraat 10). De werf kan enkel onder begeleiding bezocht worden.
  • De 5 te bezoeken flats liggen op de eerste verdieping van de werf en zijn op dit ogenblik nog niet rolstoel- of rollator-toegankelijk. 
  • Inschrijven hoeft niet voor de infosessies tijdens de Open Wervendag, kom gewoon langs. 
  • De infosessies van Zorgbedrijf Antwerpen rond de verkoop en verhuur van de serviceflats zullen op een later tijdstip plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten tijdens de Open Wervendag of via de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen (klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be of 03 431 31 31). 
  • Er is parking aan de parochiezaal De Nobele Donk, Jozef Ickxstraat 10.
  • Er zijn die dag ook gratis shuttle busjes voorzien tussen de werf van Nobele Donk en dienstencentrum Blankenberg, die dan hun opendeurdag organiseren. Ga daar dus ook zeker eens een kijkje nemen!

 

Meer info over het programma van Open Wervendag vindt u op https://openwervendag.be/

Praktisch

zondag 19 mei 2019
10.00 uur tot 17.00 uur
gratis toegang