Zorg op maat

Zorg op maat Zorg op maat Zorg op maat
< >

Hof Ter Beke

 

Zorgzame buurt met hulp op maat van de bewoners

 

Niet alle senioren hebben nood aan dezelfde ondersteuning. Sommigen hebben graag een huishoudhulp die hen een halve dag per week ondersteunt. Anderen hebben dagelijks even nood aan hulp bij het opstaan of het slapengaan. Om zo flexibel mogelijk in te gaan op de vraag van senioren, heeft Zorgbedrijf Antwerpen een Zorgzame Buurt uitgebouwd op de locatie van Hof Ter Beke: bewoners krijgen er nu maximaal zorg op maat. 
 
Van 7 tot 20 uur is er een team verzorgenden van de gezinszorg aanwezig in Hof Ter Beke. Tussen 20 en 7 uur wordt de zorg verzekerd door een permanentie van ons 24-uurs-zorgsteunpunt.
 
In de gezinszorg wordt klassiek gewerkt met een systeem van ‘blokken’: een huishoudhulp komt 2 of 4 uur ter plaatse op één of meerdere dagen van de week. Verzorgenden gaan bij senioren thuis voor verzorging, persoonlijke hygiëne, het klaarmaken van een maaltijd, om een bewoner van en naar het dienstencentrum te brengen waar hij samen met andere senioren kan eten, voor kleine huishoudelijke taken, om boodschappen te doen, bijstand bij en toezien op het gebruik van orale geneesmiddelen op voorschrift van een arts, therapietrouw bevorderen en de stiptheid daarbij ondersteunen,… 
 
Met zo’n tijdsblokken kan je echter te weinig zorg op maat aanbieden. In een grote locatie als Hof Ter Beke merkten we bovendien dat bewoners onze verzorgenden geregeld aanspraken wanneer zij op de site kwamen om andere senioren te helpen. Onze medewerkers probeerden daarbij bewoners zo veel mogelijk te helpen – ook als ze geen klant waren en of het ‘hun huishoudhulp-dag’ niet was.
 
Daarom is de gezinszorg is in Hof Ter Beke flexibel georganiseerd. Een team verzorgenden staat in voor een grote groep klanten. De bewoners kunnen daardoor een beroep doen op de ondersteuning die ze nodig hebben: dagelijks ’s morgens een halfuur bij het ochtendtoilet en ontbijt, ’s avonds een kwartier bij het slapengaan op het uur dat zij wensen te gaan slapen,… We bieden de gezinszorg nu aan per kwartier – en factureren ook op die basis – zodat we meer mensen kunnen helpen op de momenten dat zij hulp nodig hebben.
 
Ontdek er meer over in dit filmpje:
 

 
 
 
Mijn Boek
De Schakel webwinkel
Vacatures - Zorgbedrijf Antwerpen