Vervoer

< >

“Sinds ik het vervoer van Zorgbedrijf Antwerpen gebruik, kom ik weer veel meer buiten.”

Van en naar het dienstencentrum

Naar de winkel, de dokter, de markt, de bank...

Wat bieden we aan?

  • Onze busjes brengen u van en naar het dienstencentrum.
  • Of u kunt een beroep doen op het wijkvervoer voor comfortabel en voordelig vervoer van bij u thuis naar de winkel, de dokter, de markt, de bank... en terug naar huis.


Veilig en comfortabel

  • Indien nodig helpt de chauffeur u in- en uitstappen.
  • Ook met een rolstoel kunt u meerijden.
  • De chauffeurs halen verschillende mensen op per rit.
  • Zorgbedrijf Antwerpen organiseert ook gezamenlijke verplaatsingen vanuit het dienstencentrum naar bijvoorbeeld het winkelcentrum.


Wanneer rijdt het vervoer van Zorgbedrijf Antwerpen?

  • Elke werkdag tussen 9 en 17 uur

Wie kan een beroep doen op vervoer van Zorgbedrijf Antwerpen

  • U kunt altijd een beroep doen op ons vervoer. Wie zorgbehoevend is, kan betalen met dienstencheques, andere gebruikers betalen een bedrag per uur.

Wat kost een rit?

Als u zorgbehoevend bent, kunt u ritten met het wijkvervoer betalen met elektronische dienstencheques. Gaat het om een rit van/naar het dienstencentrum om daar 's middags te eten, samen met andere klanten? Dan betaalt u per persoon 1 dienstencheque voor de heen- en terugrit samen. Voor andere ritten met het wijkvervoer, betaalt u 1 dienstencheque per gestart uur per busje, ongeacht het aantal inzittenden (max. 8 passagiers per busje).

Een dienstencheque kost 9 euro*. Als uw gezinsinkomen onder een bepaald tarief valt, kunt u van een gunstiger tarief genieten. Neem contact op met onze klantendienst als u twijfelt of u kunt betalen met dienstencheques.

Ook wie niet zorgbehoevend is, kan beroep doen op het vervoer van Zorgbedrijf Antwerpen. Dan betaalt u voor een busje met chauffeur 25 euro per gestart uur, ongeacht het aantal inzittenden (max. 8 passagiers per busje). Betalen met dienstencheques is in dat geval niet mogelijk.

 
ALLEENSTAANDTarief enkele rit na terugbetaling belasting*Tarief dubbele rit na terugbetaling belasting*Tarief dubbele rit op maandelijkse factuur
Inkomen minder dan
1011,70 euro
1,40 euro2,80 euro5,50 euro
Inkomen tussen 1011,70 en
1.413,79 euro
2,40 euro4,80 euro7,50 euro
Inkomen meer dan
1.413,79 euro
3,15 euro6,30 euro9 euro

 

 
NIET ALLEENSTAANDTarief enkele rit na terugbetaling belasting**Tarief dubbele rit na terugbetaling belasting*Tarief dubbele rit op maandelijkse factuur
Inkomen minder dan
1.348,92 euro
1,40 euro2,80 euro5,50 euro
Inkomen tussen 1.348,92 en
1.675,52 euro
2,40 euro4,80 euro7,50 euro
Inkomen meer dan
1.675,52 euro
3,15 euro6,30 euro9 euro

Onder voorbehoud van wijzigingen. Informeer in het dienstencentrum voor laatste info. Ook papieren dienstencheques worden aanvaard als betalingsmiddel.

** Huidig tarief zoals geldend op ogenblik van publicatie juli 2017. Zorgbedrijf Antwerpen is niet verantwoordelijk voor veranderingen in dit tarief.

** Voor de aanvraag van uw belastingsbrief, vraag hulp aan de dienstencentrumleider.

 

Zo reserveert u uw rit
Reserveer uw rit twee dagen op voorhand in het dienstencentrum in buurt.  Vind de contactgegevens van het dienstencentrum in uw buurt. Of contacteer onze klantendienst: tel. 03 431 31 31 klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be

Naast het wijkvervoer kunt u ook een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale of taxicheques.

Mijn Boek
De Schakel webwinkel
Vacatures - Zorgbedrijf Antwerpen

Contact