100ste levensverhaal overhandigd

11 mei 2017

Vandaag overhandigt Zorgbedrijf Antwerpen het 100ste levensverhaal in boekvorm aan de 89-jarige Lucia Bergeret. De vrouw deed - net als haar man en 98 andere klanten eerder - een beroep op een levensverhaalschrijver van Zorgbedrijf Antwerpen.

Zorgbedrijf Antwerpen overhandigde vandaag het 100ste levensverhaal dat als boek is gedrukt, aan Lucia Bergeret. “Ik zou zelf nooit voorgesteld hebben om mijn verhaal te laten optekenen, maar nu ik het gedaan heb, voel ik hoe fijn het is”, vertelt de vrouw.

Bekijk de reportage van het vtm-nieuws.

Voor senioren die hun levensverhaal willen (laten) neerschrijven

Zorgbedrijf Antwerpen ondersteunt senioren die hun levensverhaal willen neerschrijven met het project ‘Mijn Boek’. Voor wie graag zijn levensverhaal zelf samenstelt, is er een handig invulboek en een cursus. Geïnteresseerden kunnen ook – zoals Lucia Bergeret – een beroep doen op een levensverhaalschrijver van Zorgbedrijf Antwerpen die hen meermaals komt interviewen en alles in een vlot leesbaar boek giet.

Trots en erkenning

Vanuit de expertise in seniorendiensten weet Zorgbedrijf Antwerpen hoe belangrijk het voor senioren kan zijn om te vertellen over hun leven. Het zorgt er niet alleen voor dat een stukje familiegeschiedenis bewaard blijft, maar geeft senioren ook een gevoel van trots en erkenning. Zo heeft het opstellen van een levensverhaal en het nadenken over belangrijke waarden en gebeurtenissen een positieve invloed op het huidige leven van de verteller.

Optimist tot in de kist

Lucia Bergeret is al haar hele leven positief ingesteld. Ze blikt tevreden terug, maar kijkt ook nog elke dag uit naar wat het leven haar brengt. “Als jong meisje had ik op het raam van mijn kamer met waterverf geschreven: ‘Optimist tot in de kist’. Nu nog komt de wereld me tegemoet telkens ik ’s ochtends opsta en de gordijnen opentrek. Het is wonderlijk. Dan voel ik heel sterk: ik leef.”
Ze mocht het 100ste levensverhaal in boekvorm in ontvangst nemen. Sinds de lancering van het schrijf-uw-levensverhaalinvulboek in november, gingen er ook daarvan al meer dan 300 exemplaren over de toonbank.

Uniek geschenk

Een levensverhaalboek is immers een uniek geschenk om te geven en om te krijgen. Voor wie origineel uit de hoek wilt komen, dus een ideaal cadeau voor een jubileum, moederdag of vaderdag of andere speciale gelegenheid. Meer info op http://mijnboek.zorgbedrijf.antwerpen.be

Mijn Boek
De Schakel webwinkel
Vacatures - Zorgbedrijf Antwerpen