Advies voor een thuis op maat

< >

Trappen op- en afgaan is niet meer zo eenvoudig, een bad nemen gaat moeilijker, de rolluiken worden zwaar... Dat wil niet zeggen dat u niet langer thuis kunt wonen. Een paar eenvoudige hulpmiddelen zijn
voldoende om nog lang veilig en comfortabel in uw eigen woning te kunnen blijven. Soms zijn grotere ingrepen nodig, maar ook dan kan Zorgbedrijf Antwerpen ervoor zorgen dat u zich niets van de rompslomp hoeft aan te trekken.

ERGOWOONADVIES

  • Veilig en comfortabel wonen in uw eigen huis.
  • Hulpmiddelen meteen geplaatst als u dat wenst.
  • Kleine aanpassingen, groot comfort.
  • Tips voor wie een familielid thuis verzorgt.

 

Prijs

Het advies van de ergotherapeut is gratis voor klanten van Zorgbedrijf Antwerpen en voor wie hulpmiddelen aankoopt bij Zorgbedrijf Antwerpen. De aanpassingen of hulpmiddelen betaalt u wel. Als u dat wilt, kunnen wij de hulpmiddelen bij u laten leveren: u betaalt dan het materiaal en 7,50 euro
voor de thuislevering. De ergotherapeut kan ook het gebruik van de hulpmiddelen samen met u inoefenen. Daarvoor betaalt u 30 euro extra bovenop de materiaal- en leveringskost.

Het aanvragen van eventuele premies is in de prijs inbegrepen. Als u kleine hulpmiddelen bestelt die in de muur moeten worden vastgeschroeft, kan onze installateur deze bij u leveren en meteen installeren. Daarvoor betaalt u per hulpmiddel 50 euro extra bovenop de materiaal- en leveringskost.
Het inoefenen van het gebruik met de ergotherapeut en het aanvragen van eventuele premies is in die prijs inbegrepen. Afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten, wordt een deel van de kosten voor hulpmiddelen terugbetaald. Er bestaan ook premies voor aanpassingen in uw huis. Alle informatie over premies en terugbetalingen en waar u die kunt aanvragen, vindt u op de site.
 

Zijn er in uw woning grotere aanpassingen nodig, om zo comfortabel en veilig mogelijk te kunnen blijven wonen? Ook daarmee kan Zorgbedrijf Antwerpen u helpen. Met 'Blijf thuis' hebben we al een aantal pilootprojecten gerealiseerd.

 

Kan ik ook betalen met mijn persoonsvolgend budget? 

Zeker. Zorgbedrijf Antwerpen is een vergunde zorgaanbieder (VAPH). U kunt een beroep doen op onze diensten in het kader van uw persoonsvolgend budget en betalen met vouchers of in cash. 
 

 

 

Info

  • Vraag ergowoonadvies aan in een dienstencentrum in uw buurt. Contacteer onze klantendienst: tel. 03 431 31 31 of e-mail ons.
  • Plannen om uw woning grondiger aan te pakken en wilt u verbouwen zonder zorgen? Neem contact op met onze klantendienst op het nummer 03 431 31 31 voor meer informatie over 'Blijf thuis' of kijk op www.zorgbedrijf.antwerpen/blijfthuis

De ergotherapeut adviseert persoonlijk bij u thuis. Wilt u uw partner of een familielid thuis verzorgen? De ergotherapeut geeft raad over hoe u dat best aanpakt.
 

Slimme producten

Wist u trouwens dat er heel wat slimme producten zijn die het leven gemakkelijker kunnen maken? In onze winkel De Schakel vindt u behalve klassieke zorgproducten ook slimme en eigentijdse producten waarop geen leeftijd staat.

 

 

Hoe vraagt u ergowoonadvies aan?