Voeding en verzorging

Maaltijd ’s middags

De kinderen krijgen ’s middags eten in de leefgroep. Dat kan een warme maaltijd zijn of boterhammen.Heeft je kind speciale eetgewoontes? Uiteraard houden we daar rekening mee. De maaltijden kunnen worden aangepast aan allergieën, diëten, religieuze overtuigingen of andere wensen.

Geef geen eten mee

Je kind krijgt al wat het nodig heeft in de leefgroep. We zorgen voor gevarieerde en verse voeding. Daarom vragen we je om je kind geen voeding mee te geven – zelfs geen koekje.Ook voor baby’s moet je geen (fles)voeding meegeven.

Eet je graag mee?

Kom je mee met je kind en eet je mee in onze groep? Dan vragen we je een kleine bijdrage.Voor het eten van je kind betaal je niets extra: dat is inbegrepen in de bijdrage die je als ouder betaalt.

Geen pampers of verzorgingsproducten nodig

Pampers, vochtige doekjes, bodylotion: we hebben het allemaal in huis. Je hoeft je kind voor zijn verzorging dus niets mee te geven. Heeft je kind een specifiek verzorgingsproduct nodig omwille van een allergie of gebruik je liever je eigen verzorgingsproducten? Breng die dan gerust zelf mee. Schrijf er de naam van je kind op en bespreek het even met de leefgroepbegeleider(s).

Wegen en meten

Elke maand wegen en meten we je kind in de leefgroep. De medische zorgen of vaccinaties voor je kind nemen we echter niet over. Daarvoor hou je best contact met je (kinder)arts, met de verpleegkundige van Kind en Gezin of anderen. Zoek je een geschikte arts of heb je hulp nodig bij (het maken van) een afspraak? Dan helpen we je graag op weg.Als het nodig is, gaan we uiteraard wel zelf met je kind naar het ziekenhuis of de dokter. Dit gebeurt alleen in noodgevallen en indien mogelijk in overleg met jou.

Neemt je kind medicijnen?

  • Geef je kind als dat kan liefst thuis al de nodige medicatie.
  • Kan dat niet en ben je zelf ook aanwezig in de leefgroep? Dan geef je je kindje zelf de medicatie die het nodig heeft.
  • Ben je niet bij je kind in de dagopvang en zegt de dokter dat je kind de medicatie nodig heeft? Dan heb je hiervoor een doktersattest nodig of moet je zelf een formulier invullen over het gebruik van de medicatie (dit krijg je bij je kennismakingsgesprek of kan je in de leefgroep vragen). Anders mogen onze medewerkers je kind geen medicatie toedienen.